بلاگ

چرا صدای هندزفری کم است

چرا صدای هندزفری کم است؟ و 5 راه‌حل برای افزایش و تقویت صدای هدفون

احساس می‌کنید صدای هندزفری شما کم شده است؟ یا از همان ابتدا صدای هدفون خیلی کم بود و نمی‌توانید حجم صدای دلخواه‌تان را با هندزفری تجربه کنید؟ گاهی اوقات صدای هندزفری را روی آخرین درجه قرار می‌دهیم اما همچنان صدای هندزفری از ته چاه می‌آید. حتی موزیک‌های مختلف را هم امتحان می‌کنیم اما همچنان صدای هندزفری کم است و نمی‌توانیم آن‌طور که باید از موزیک دلخواه‌مان لذت ببریم. یا وقتی در شلوغی به کسی زنگ می‌زنیم نمی‌توانیم دقیق صدای آن ور خط را تشخیص دهیم؟ فکر می‌کنید دلیل کم شدن صدای هندزفری چیست؟ و چطور می‌توانیم صدای هدفون و هندزفری را بالا ببریم؟

ما در اینجا به شما خواهیم گفت که چرا صدای هدفون و هندزفری شما کم است و چندین راه حل برای افزایش صدای هندزفری سامسونگ و سایر هندزفری‌ها به شما خواهیم گفت.

اما اگر با مشکل کار نکردن یک گوشی هندزفری مواجه هستید یا علامت هندزفری بالای گوشی شما وجود دارد این مطالب را اول بخوانید و بعد به فکر بالا بردن سطح صدای هدفون و هندزفری‌تان باشید.

دلایل کم شدن صدای هندزفری و هدفون یا چرا صدای هندزفری کم است؟

بالا بردن سطح صدای هندزفری و هدفون

وقتی هندزفری خودتان را با هندزفری دوست‌تان مقایسه می‌کنید متوجه می‌شوید که صدای هندزفری شما واقعا از ته چاه می‌آید. احتمالا هندزفری گران‌قیمتی هم داشته باشید اما همچنان سطح صدای آن کم است و این مسئله تا حدی آزاردهنده است. دلایل زیادی توسط متخصصان این حوزه و کاربران دنیای وب برای این مشکل گفته شده است مثل:

  1. دلیل اول این است که هندزفری شما با سطح صدای کم تولید شده است. سطح صدای هندزفری‌ها متفاوت است و ممکن است شما هم بدشانس بوده‌اید و حالا یک هندزفری یا هدفون با صدای کم دارید. البته این مشکل راه‌حل‌هایی دارد که پایین‌تر به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.
  2. کثیف بودن سری‌های هندزفری و هدفون (نحوه تمیز کردن ایرپاد اپل را بخوانید.) یکی از دلایل رایج تغییر مسیر یا بلوکه شدن امواج صوتی است. حتی چیزی مثل گرد و غبار هم بعضی مواقع تاثیر زیادی روی حجم سطح صدای هندزفری دارد.
  3. آسیب دیدن سیم‌ هندزفری یا ضربه دیدن گوشی‌های هدفون یکی از دلایل شایع است که معمولا راه‌حل آن تعمیر است. اما چون هندزفری‌ها معمولا تعمیر‌پذیری پایینی دارند خرید هندزفری می‌تواند گزینه خوبی باشد. فقط این بار هندزفری بهتری انتخاب کنید. (راهنمای خرید هندزفری را از دست ندهید.)
  4. اختلالات بلوتوث می‌تواند یکی از این گزینه‌ها باشد. گاهی به دلیل باگ‌های سیستمی و برخی اختلالات گوشی یا هندزفری صدا خودبخود کم می‌شود. این مشکل تا حدی قابل حل است. مثلا وقتی هندزفری بلوتوث و ساعت هوشمند را همزمان به گوشی وصل می‌کنید می‌تواند روی حجم صدای هدفون تاثیر منفی داشته باشد.
  5. شاید صدای هندزفری‌تان را واقعا کم کرده‌اید. یا دکمه‌ی بالا بردن صدای هندزفری خراب شده است. بهتر است روی گوشی‌تان هم صدا را چک کنید. این خیلی بدیهی است. اما واقعا یکی از دلایل است.
  6. کم شدن صدای هندزفری سامسونگ می‌تواند به دلیل تنظیمات شنیداری و یا تنظیماتی باشد که هر پخش‌کننده‌ی موزیک دارد. (تنظیمات هندزفری سامسونگ را بخوانید.)
  7. برخی آهنگ‌ها به خودی خود صدای کمی دارند و مسلما حتی وقتی صدای هندزفری را تا آخر هم زیاد می‌کنید همچنان صدای هندزفری بسیار کم است. پس آهنگ‌های مختلف را امتحان کنید. نظرتان در مورد یک آهنگ متال سنگین چیست؟ البته مراقب سلامتی گوشی‌هایتان باشید.
  8. برخی اوقات هدفون‌های سیمی به دلیل اختلال در جریان دریافتی داغ می‌شوند و ممکن است قسمت‌های داخلی داغ شوند و تغییر شکل دهند و جلو مسیر صوت را بگیرند. وقتی موزیک گوش می‌کنید ببینید سیم هندزفری داغ شده است یا نه.
  9. کم شدن سطح شارژ هندزفری و هدفون هم یکی از دلایل است. هدفون‌های شارژی وقتی به آخرین قطره‌های شارژشان می‌رسند کارایی خوبی ندارند و ممکن است سطح صدای هدفون یا هندزفری هم افت کند. در نتیجه باید مراقب آن باشید. (اگر ایرپادتان شارژ نمی‌شود دلایل شارژ نشدن ایرپاد و راه‌حل‌ها را بخوانید.)

افزایش صدای هدفون

کافی نیست؟ این 9 دلیل تقریبا در 95 درصد مواقع دلیل اصلی کم شدن سطح صدای هدفون و هندزفری است و هندزفری شما به احتمال زیاد به دلیل یکی از این موارد با این مشکل مواجه شده است؟ حالا برای حل این مشکلات باید چکار کنیم؟

چطور صدای هندزفری و هدفون را افزایش دهیم؟ 5 راه‌حل برای بالا بردن سطح صدای هندزفری

با این راه‌حل‌ها می‌توانید مشکل کم بودن صدای هندزفری و هدفون را تا حد زیادی برطرف کنید و سطح صدای هدفون‌تان را بالاتر ببرید.

1. پاک کردن و تمیز کردن هندزفری و هدفون

تمیز کردن هندزفری

تمیز کردن هدفون و هندزفری کاری ضروری است. حتی اگر صدای آن کم نشده باشد هم باید آن را هر از گاهی تمیز کنید تا مشکلی نداشته باشید. به خاطر سلامتی سیستم شنوایی‌تان هم که شده بهتر است هدفون‌ها و مخصوصا هندزفری‌تان را تمیز کنید. برای این کار:

  • سری‌های هندزفری را خارج کنید. هندزفری‌های معمولی یک سری سیلیکونی نرم دارند که کامل داخل گوشی‌تان قرار می‌گیرند. هدفون‌ها هم یک بالشتک دارند که روی گوش شما قرار می‌گیرد. این سری و بالشتک‌ها را خارج کنید.
  • مسلما نمی‌توانید هندزفری‌تان را خیس کنید یا آن را زیر آب بگیرید. پس اول باید با یک مسواک خشک لایه‌های چربی و گرد و غبار که روی سطح قسمت صوتی آن قرار گرفته‌اند را تمیز کنید. سعی کنید از یک مسواک نرم استفاده کنید.
  • حالا یک دستمال نرم (ترجیحا کتان) (لطفا از دستمال‌کاغذی که تکه تکه می‌شود استفاده نکنید.) را به الکل، محلول ضدعفونی‌کننده یا هیدروژن پراکسید آغشته کنید. اجازه دهید رطوبت آن کمتر شود و روی تمام قسمت‌های هندزفری بکشید. (مراقب باشید هیدروژن پراکسید به پوست شما آسیب نزند.)

این مراحل را کامل انجام دهید و سعی کنید هیچ لکه‌ای روی بدنه هندزفری و هدفون باقی نماند. این مرحله مهم است. اول مطمئن شوید که هندزفری‌تان کثیف نیست و بعد سراغ سایر مراحل بروید.

2. محدودیت‌های صدایی گوشی‌تان را بردارید.

وقتی هندزفری را به گوشی وصل می‌کنید اگر صدا خیلی زیاد باشد معمولا برای جلوگیری از آسیب به سیستم شنوایی خودبخود آن را کم می‌کند و محدودیتی هم برای زیاد کردن صدا دارد. اگر گوشی شما همچنین محدودیتی دارد دکمه لغو محدودیت که معمولا حین زیاد کردن صدا روی صفحه گوشی ظاهر می‌شود را بزنید تا بتوانید صدا را تا آخرین درجه بالا ببرید.

3. از اپلیکیشن‌های تقویت صدای هندزفری و هدفون استفاده کنید.

نرم افزار تقویت صدای هندزفری

حالا که هیچ محدودیتی روی حجم صدا وجود ندارد و همچنان احساس می‌کنید صدای هندزفری‌تان کم است می‌توانید از اپ‌های تقویت صدا استفاده کنید. چه روی گوشی‌های اندروید مانند سامسونگ و هواوی و … و چه روی گوشی‌ها و دستگاه‌های اپل یا حتی دستگاه‌های ویندوزی می‌توانید این اپ‌ها را نصب کنید که سطح صدای هندزفری را بالاتر ببرد. این اپ‌ها به طور کلی سطح صدای دستگاه‌تان را افزایش می‌دهند. چند اپلیکیشنی که می‌توانید استفاده کنید در ادامه آورده شده‌اند.

ویندوز آیفون اندروید
Equalizer Pro Equalizer Pro Volume Booster Volume Booster Pro
DFX Sound Enhancer SonicMax Pro Music Volume Booster Volume Booster Sound Equalizer – By MixIT Studio
Breakaway Audio Enhancer Equalizer + Music Player Quality Booster Dub Music Player

با این اپ‌ها می‌توانید به راحتی سطح صدا و حتی کیفیت موزیکی که گوش می‌کنید را بالا ببرید.

4. از یک امپلیفایر استفاده کنید.

امپلیفایر برای تقویت صدای هندزفری و هدفون

وقتی می‌خواهید موزیک با صدای بلند گوش کنید معمولا از یک امپ یا امپلی‌فایر استفاده می‌کنید. امپ هدفون هم جزو لوازم جانبی هدفون و هندزفری است که می‌توانید به گوشی‌تان وصل کنید و سطح صدای هدفون‌تان را بالا ببرید. این امپ به گوشی وصل می‌شود و از طریق گوشی تغذیه می‌شود. در نتیجه مقداری از شارژ باتری گوشی‌تان را هم کم می‌کند. اما ارزشش را دارد و می‌توانید صدا را تا اندازه‌ای که دوست دارید بالا ببرید.

امپ روی کیفیت صدای موزیک هم تاثیر دارد. یعنی صدای داینامیک و قدرتمندتری می‌شنوید. عمق صدا بسیار بالاست و قدرت تفکیک صدای هدفون شما هم بالا می‌رود. این امپ بیشتر برای هدفون‌های روگوشی استفاده می‌شود و یکی از راه‌های پراستفاده برای افزایش صدای هدفون است. مخصوصا اگر آهنگ‌ساز هستید و یا به صورت حرفه‌ای موزیک را دنبال می‌کنید گزینه‌ای ایده‌آل برای شماست.

5. مطمئن شوید که هندزفری دقیقا روی کانال گوش شما قرار می‌گیرد.

هوک یا گیره ایرپاد

یکی از دلایلی که معمولا صدای هندزفری کم است و یا نمی‌توانید به درستی صدای موزیک را دریافت کنید این است که هندزفری دقیق و درست داخل گوش قرار نگرفته است. آناتومی داخلی گوش انسان‌ها با یکدیگر متفاوت است و هندزفری هم مدام داخل گوش تکان می‌خورد. اول اینکه اگر سری‌های سیلیکونی هندزفری شما خراب شده‌اند یا سایز خیلی بزرگ و کوچک دارند می‌توانید سری‌های جدید تهیه کنید و روی هندزفری‌تان نصب کنید. یا اینکه از هوک یا گیره‌ی هندزفری استفاده کنید تا هندزفری همیشه و در هر حالتی داخل گوش شما ثابت بماند.

هوک جزو لوازم جانبی هندزفری توگوشی است. مثلا هوک ایرپاد یا هوک گلکسی بادز گزینه‌هایی هستند که می‌توانند هندزفری را دقیقا داخل کانال گوش‌تان قرار دهند و نگران افتادن و آسیب دیدن هدفون‌های کوچک‌تان هم نخواهید بود.

چند روش دیگر برای تقویت صدای هدفون و هندزفری

  • در گوشی‌های اندرویدی از مسیر Setting > Sound & Notifications وارد قسمت Equalizer شوید و یا Audio Effects را انتخاب کنید و پروفایل‌های صوتی مختلف را امتحان کنید و ببینید که آیا تاثیری روی صدای هدفون و هندزفری دارد یا نه.

اکولایزر تنظیم صدای هدفون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *